lite om vädret

Det börjar bli dags för ett sånt där inlägg av typen ”snön har lagt sig som ett hult och älskande täcke över Quality Hotel Globe”, men det har den inte. En sorts blötma har lagt sig som en möjlig vattenskada över trottoarer och bruna gräsmattor. En sån som får  brädor att mörkna och gunga lite och man börjar undra om det är något som läcker, för man har i alla fall inte sett något vatten.

Förra året var det flera decimeter snö vid den här tiden, folk hade till och med börjat tröttna på all snö, säger jag till mina elever. De tror mig inte. Jag lär dem att säga ”vilket slaskväder” så att de har något att säga till svenskarna på busshållplatsen. De som redan varit i Sverige länge bekräftar det jag säger: det funkar bättre än ”hej”. Hur säger man ”litet prat” på svenska, undrar någon, när man bara pratar om vädret för att man inte känner varandra? Jag svarar ”kallprat”. De drar sina sjalar runt sig och tittar ut på blötman i två plusgrader där ute. Det låter logiskt.

2 svar till “lite om vädret”

  1. Fick lite snö – tillräckligt för att täcka marken – men stormen kom o stal det fluffiga vita täcket. Nu är det bara kallt. Ungefär som när man måste dra sig upp ur sängen på morgonen 😛

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: