Föreläsningar

Jag kommer gärna till konferenser, bibliotek, skolor*, festivaler och mässor och pratar om mina böcker, skrivande och grammatik. För att boka eller skicka en förfrågan, mejla till sara.lovestam at gmail.com eller använd kontaktformuläret nedan. Mina vanligaste föreläsningar är författarbesök, där jag talar om skrivande, inspiration, författarskap och min senaste bok (om inget annat önskas). Längre ned på sidan finns beskrivningar av ett urval av andra föreläsningar som ofta efterfrågas  (och en som sällan efterfrågas men som jag älskar att göra). Jag anpassar alltid min föreläsning efter publik och kontext.

Vill du veta när jag kommer till din stad och föreläser? Varje månad annonserar jag mina offentliga framträdanden på min facebooksida: facebook.com/saralovestam.

”Mycket inspirerande och underhållande!”

 ”Inspirerande, tänkvärt och roligt. Hade kunnat lyssna en hel dag.”

 ”Jag tycker att hon var inspirerande och cool med en pedagogisk stil, konkreta och tänkvärda tips. Bra!”

Grejen med svenska språket
För alla som är intresserade av språk

Beskrivning: Vad är det som gör att vi förstår varandra? En person som gått djupare än många andra för att försöka svara på den frågan är Sara Lövestam. Som skönlitterär författare, språkvetare och lärare i svenska för invandrare arbetar hon med språket ur många vinklar. Med boken Grejen med verb (2014) har hon satt svensk grammatik i centrum på ett sätt vi aldrig sett förut. 

I denna föreläsning blandas kunskap och kuriosa om svenska språket med tips till den som vill bli förstådd av alla – även av den som precis börjat lära sig svenska.

Grammatik för lärare
För gymnasielärare och andra lärare som känner sig ringrostiga

I den nya läroplanen för gymnasiet (GY2011) har grammatiken fått en större roll än i tidigare läroplaner. Många lärare känner sig oförberedda på att ta in grammatiken i svenskundervisningen igen, och funderar på hur man kan göra ämnet intressant och relevant för gymnasieelever (och ibland för sig själva också). Denna föreläsning syftar till att inspirera och motivera lärare, samt att ge handfasta tips kring metodik och pedagogiska ingångar till ämnet grammatik.

Sara Lövestam är sfi-lärare, språkvetare och romanförfattare, som 2014 utkom med den lekfulla och hyllade grammatikboken Grejen med verb.

Grammatik för möhippan
För grammatiknördar som ska gifta sig

Samla kompisarna framför blädderblocket och njut av en timmes skön grammatikgenomgång. Visste ni att en viss typ av ingenting även kallas nollallomorf? Och vad var pluskvamperfekt nu igen? Efter denna härligt stimulerande aktivitet har era grammatikkunskaper fått sig en riktig uppfräschning, och bruden är redo att gifta sig, fullt medveten om att det är ett reflexivt verb.

*Jag gör inte allmänna skolbesök i högstadiet, men pratar gärna med ungdomar som själva valt att lyssna på mig, t.ex. i läsecirklar, skrivgrupper eller elevens val. Jag kommer också gärna till lärargrupper och till elevgrupper inom vuxenundervisningen, och gör även besök på gymnasieskolor (med vissa förbehåll).

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s