Föreläsningar

Jag kommer gärna till konferenser, bibliotek, skolor*, festivaler och mässor och pratar om mina böcker, skrivande och grammatik. För att boka eller skicka en förfrågan, mejla till sara.lovestam at gmail.com eller använd kontaktformuläret nedan. Mina vanligaste föreläsningar är författarbesök, där jag talar om skrivande, inspiration, författarskap och min senaste bok (om inget annat önskas). Längre ned på sidan finns beskrivningar av ett urval av andra föreläsningar som ofta efterfrågas  (och en som sällan efterfrågas men som jag älskar att göra). Jag anpassar alltid min föreläsning efter publik och sammanhang.

Vill du veta när jag kommer till din stad och föreläser? Varje månad annonserar jag mina offentliga framträdanden på min facebooksida: facebook.com/saralovestam.

”Mycket inspirerande och underhållande!”

 ”Inspirerande, tänkvärt och roligt. Hade kunnat lyssna en hel dag.”

 ”Jag tycker att hon var inspirerande och cool med en pedagogisk stil, konkreta och tänkvärda tips. Bra!”

 

Hur svårt kan det vara?
För språkintresserade och alla som möter andraspråkstalare

Vad är det som gör att vi förstår varandra? En person som gått djupare än många andra för att försöka svara på den frågan är Sara Lövestam. Som skönlitterär författare, språkvetare och lärare i svenska för invandrare arbetar hon med språket ur många vinklar. 

I denna föreläsning beskriver Lövestam på ett underhållande och pedagogiskt sätt de utmaningar vi möter när vi försöker kommunicera med varandra. Kuriosa om svenska språket blandas med tips till den som vill bli förstådd av alla – även av den som precis börjat lära sig svenska.

Grejen med svenska språket
För alla som är intresserade av språk

Sara Lövestam arbetar med språket på många plan, som skönlitterär författare, som språkvetare anlitad som expert i TV4 och i flera tidningar, och som tidigare verksam lärare i svenska för invandrare. Med böckerna Grejen med verb (2014) och Grejen med substantiv (2017) satte hon svensk grammatik i centrum på ett sätt vi aldrig sett förut. 

I denna föreläsning blandar Lövestam fakta och kuriosa om svenska språket med underhållande reflektioner kring grammatiken – det fantastiska systemet som håller ihop allt.

Tio tips för sfi
För sfi- och sva-lärare

Sara Lövestam är författare till både skönlitteratur och grammatikböcker som Grejen med verb och Grammatikundervisning för sfi och sva. Du kan ha sett henne som språkexpert i TV4 Nyhetsmorgon, sett hennes UR-serie Tio lektioner i språkdidaktik eller hört henne som domare i radiotävlingen Lantzkampen. I grunden är Sara Lövestam sfi-lärare med mångårig erfarenhet, och hon använder sig ofta av sina erfarenheter från sfi i språkböcker och föreläsningar.

I denna föreläsning delar Lövestam med sig av sina tio bästa tips för sfi- och sva-lärare, inom allt från nivåbedömning till hörförståelse, trassliga texter och integrerad grammatik.

Grammatik för lärare
För gymnasielärare och andra lärare som känner sig ringrostiga

I den nya läroplanen för gymnasiet (GY2011) har grammatiken fått en större roll än i tidigare läroplaner. Många lärare känner sig oförberedda på att ta in grammatiken i svenskundervisningen igen, och funderar på hur man kan göra ämnet intressant och relevant för gymnasieelever (och ibland för sig själva också). Denna föreläsning syftar till att inspirera och motivera lärare, samt att ge handfasta tips kring metodik och pedagogiska ingångar till ämnet grammatik.

Sara Lövestam är sfi-lärare, språkvetare och romanförfattare, som utkommit med de lekfulla och hyllade grammatikböckerna Grejen med verb och Grejen med substantiv, samt läromedlen Grammatik och piraten som jagade mås och Grammatikundervisning för sfi och sva.

Grammatik för möhippan
För grammatiknördar som ska gifta sig

Samla kompisarna framför blädderblocket och njut av en timmes skön grammatikgenomgång. Visste ni att en viss typ av ingenting även kallas nollallomorf? Och vad var pluskvamperfekt nu igen? Efter denna härligt stimulerande aktivitet har era grammatikkunskaper fått sig en riktig uppfräschning, och bruden är redo att gifta sig, fullt medveten om att det är ett reflexivt verb.

*Jag gör inte allmänna skolbesök i högstadiet såvida det inte ingår i ett läsprojekt med mina böcker, men pratar gärna med ungdomar som själva valt att lyssna på mig, t.ex. i läsecirklar, skrivgrupper eller elevens val. Jag kommer också gärna till lärargrupper och till elevgrupper inom vuxenundervisningen, och gör även besök på gymnasieskolor (med vissa förbehåll).

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s