Språk och grammatik

Grejen med substantiv (fakta/humor)

Så fort Grejen med verb hade nått hyllorna, började läsare fråga mig: När kommer substantiven då? Och svaret blev: 2017! Vad är likheten mellan ett substantiv och en baguette? Hur säger man egentligen biceps i plural och varför kan inte vuxna människor ha ett sansat samtal om pronomen? Svaren på dessa frågor, och fler, finner du här. Klicka på boken för att hitta den på bokus.se!

Grejen med verb (fakta/humor)

grejen med verbl

I pauserna man ibland behöver ta, när man skriver romaner, uppstod den här särlingen. Och plötsligt var den på alla topplistor i landet. En bok skriven av ren lust och nördig fascination över det svenska språkets system. Bland annat tar den upp frågeställningar som: Om verb vore medborgare, vilka skulle styra landet? Varför är particip som lustiga krabbor och vad är likheten mellan preteritumsystemet och Stålmannen?

Detta är boken för dig som älskar grammatik eller vill lära dig att älska det. Använd den istället för en skolbok för att lära dig om konjugationer och tempus, ta fram den på en dejt när samtalsämnena sinar eller ha den som bildande toalettlektyr.

Läs mer om Grejen med verb på Piratförlagets hemsida eller köp den på Bokus.

Grammatik och piraten som jagade mås (läromedel)

Det här är en grammatikbok som är skriven för högstadiet, men den kan användas både på gymnasiet och av den vuxna människa som känner för en rejäl grundkurs. Här kan du ta dig igenom ordklasser, satsdelar och meningsbyggnad, samtidigt som du får i dig ett gäng humoristiska exempel och får följa den strävsamma piraten Kniv-Siv på jakt efter ett bättre liv.

Klicka på bilden för att hitta boken på bokus.se!

Grammatikundervisning för sfi och sva (lärarfortbildning)

Är det någon som behöver kunna svensk grammatik, så är det lärare i svenska för invandrare. Och inte nog med att vi måste veta exakt var satsadverbialet står i en bisats, eller varför ”biblioteket” får bestämd form – vi måste kunna förmedla denna kunskap på ett tillgängligt, varierat, inspirerande, pedagogiskt och enkelt men ändå komplett sätt. I den här boken går jag igenom det allra mesta som en sfi-lärare eller sva-lärare behöver veta om svensk grammatik, och ger ett hundratal tips på metoder för att förmedla den. Till boken hör även sju filmer i klassrumssituation.

Klicka på bilden för att hitta boken på bokus.se!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s