Böcker

Jag skriver de böcker jag själv skulle vilja läsa. Eftersom jag uppskattar många sorters litteratur har det också blivit så att min produktion spänner över ett flertal genrer – från romaner och ungdomsböcker till läromedel och böcker om grammatik. Jag har också skrivit om några av mina böcker till lättläst.

Min huvudsakliga syssla är att skriva romaner. Jag skriver gärna historiskt och karaktärsdrivet, om människors perspektiv och vad som händer när de möts. Jag har också skrivit en serie på fyra delar om den papperslöse detektiven Kouplan (de står listade under ”romaner”), som kan sorteras under ”spänning”.

Välj genre i menyn under ”böcker” för att läsa lite om varje bok jag har skrivit!

24 svar till “Böcker”

 1. Äntligen, ÄNTLIGEN läser jag din fiskbok som jag fick för tre månader sen när jag fyllde år av Fästmön. Har läst cirka en tredjedel och inser vad den handlar om. (Har inte velat läsa några recensioner eller så innan jag själv läser och skriver för att inte påverkas.) Du bygger upp en spänning och jag är nästan rädd att läsa vidare……….

 2. hej Sara,

  när min skola hade sin årliga julfest för de som studerar något nordiskt språk på våra kvällskurser här nere i Zürich igår, hittade jag ”Udda” i den gästgivande svenska kyrkans bok-byteshylla. den fångade mitt intresse och fick tillsammans med favoriten Ekmans ”Häxringarna” hänga med hemåt.

  jag dök ner i din SM-vinnare redan på tåget hem, och pga. jag sen så totalt slukades upp (eller måste man säga _uppslukades_? 8) av handlingen tog det ett tag innan jag, med näsan nere i boken, insåg att jag hade missat att den anslutande nattbussen inte går från samma hållplats som den ordinarie dagsrutten. jag valde dock att sitta kvar på stationen och läsa vidare en timme till istf att ta en taxi hem (ett bra betyg bara det: kl 1-2 på natten! =) när jag sen något nedkyld äntligen kom hem och kunde krypa ner i sängvärmen låg jag – som till vardags brukar klara av att läsa i snitt en sida innan jag slocknar – och plöjde vidare till halv fem innan jag fick ge mig och inse att jag inte skulle hinna bli klar om jag skulle få lite vila inför dagens aktiviteter också. när jag sen i eftermiddags äntligen var färdig med dem och kunde sjunka ner i soffan hade jag längtat tillbaka till Lelle, Paula & Martin hela dagen!

  nu när det hunnit gå ett par timmar sedan jag slog igen boken, och dessutom hade fått med mig den intressanta ”epilogen” om Martins strukna syster, så gnager fortfarande några frågor i mig. varför droppades tex. Lina, som jag först fick intrycket var en av _fyra_ huvudpersoner, och kunde vi inte iaf ha fått en vink om att hon hittade nåt bättre, istf att hon skulle ha dragit ännu en nitlott, eller är det bara mitt romantiska våp som önsketänker? i vilket fall störde det mig ännu mer att Gun & Lelle fortfarande hängde löst – för det var väl de som hörde ihop? jag menar, ”inte döma innan man seglat i någons båt” känns som ett väldigt idiosynkratiskt uttryck, men isf undrar jag hur Gun hade hamnat i Sveg, när Lelle väl hade lämnat sin stackars familj i Örebro? men jag kanske har missförstått? =/ nåja, det var ju i det stora hela iaf en väldigt trevlig läsupplevelse och en glad överraskning, som jag tackar så hjärtligt för.

  har tidigare aldrig följt någon blogg, men eftersom jag också är grammatiknörd och har den stora ynnesten att undervisa i svenska, fast som främmande språk här nere i Schweiz då, så har jag en känsla av att jag kommer hänga med ett tag framöver =)
  barn som råkar ut för fula fiskar vet jag tyvärr inte om jag mäktar med att läsa om men det ska bli kul att höra mer om din nästa bok. nu är det dags att gå en snabb tur till skogs med hundarna innan det bär av till sängs (gamla kasusrester är roligt, men att stångas mot tyskans akkusativ & genitiv är mindre kul, för en hopplös perfektionist ); läslampan slår jag nog däremot inte ens på …

  go’natt!

 3. Har inte vart sa imponerad på länge. Så vackert Sara! Kan inte sluta tänka på Alvar ”Pysen” Svensson, världens bästa gubbe! Tack för att du skrev Hjärta av Jazz!

 4. Jag vill gratulera dig till din nya boken grejen med verb och i Samtidigt jag undrade varför har du inte kommentera boken som vanligt så att öppna debatten om den?

  1. Tack! Malte dyker kanske upp i en ny bok i framtiden, mina karaktärer gör så ibland. Men just nu kryllar det i mitt huvud av andra idéer, så det dröjer nog ett tag. Roligt att du tyckte om boken!

 5. Hej Sara!
  Jag skulle vilja tack! Jag läst din bok del 1 ”Flicka Försvunnen” du skrev på ett enkelt språk som är lätt att förstå speciellt för mig som nyanländ. Hoppas jag läsa del två.

 6. Jag har precis läst ”Flicka Försvunnen” och tycker att den är mycket bra. Finns dina andra böcker om Kouplan som lättläst? Jättebra bok att använda i undervisningen.

 7. Jag läste alla böcker om Koplan jag väntar på sista bocken .böckerna har hjälpt mig att utveckla språket.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: