Lucka 7: ett minne från Systembolaget

När jag var i tjugoårsåldern jobbade jag extra på Systembolaget. Några år senare började jag jobba som sfi-lärare, och fick så småningom kollegan Jerry – som bland annat formgivit omslagen till mina Grejen-böcker. Men, visade det sig när jag packade en flyttkartong med saker som legat i en låda, det är inte det enda Jerry gjort för mig. Han har också illustrerat detta minne från Systembolaget, och jag har gjort det man gör när man får en sådan gåva: sparat det.

Denna seriestripp från livet får alltså bli lucka 7 i denna julkalender på tema ”saker som dykt upp i flytten”, som inte är någon riktig julkalender då jag verkligen inte har någon intention att skriva något varje dag. I skrivande stund är jag på väg till Helsingborg och det var ren tur att detta foto redan låg i mobilen, annars hade det till exempel inte blivit någon lucka idag.

Och i morgon ÄR jag i Helsingborg, då är det i princip omöjligt att skriva en lucka om något som dykt upp i flytten ända uppe i Stockholm. Bara så att ni vet. Räkna inte med en lucka 8!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: