9 svar till “Länk till äggskalan”

 1. Hej Sara! Jag vill så gärna lämna min äggröst, men det går inte bra. Antagligen för att jag är en boomer (det brukar vara orsaken till det mesta, åtminstone enligt Elias). Min röst fastnar i den här rutan:

  Kram Anna

  > 8 okt. 2021 kl. 07:26 skrev Sara Lövestam : > > >

 2. Hej Sara!
  Din äggskala är det enda vi talar om vid frukosten när äggen kommer fram. Den är så behjälplig på så många sätt. Vi har spridit ditt budskap till vänner och familj så gott det går, och jag förklarar att en 3:a på Lisobe-skalan är det enda rätta medan sambon är en kompromisslös 4:a. HA! Nu såg jag precis att min telefon har lärt sig Lisobeskalan som ett ord som finns att välja när jag börjar skriva Lis-. Är inte det helt underbart fantastiskt? Om jag ska vara petig så vill jag egentligen ha bindestrecket där emellan, det är ju en förkortning som sammansättning, men vem kan träta kring såna oheter när telefonen för en gångs skull ”typ” har ett rätt, och inte vilket rätt som helst utan ett om ägg?
  Så himla skönt att läsa dina inlägg. Du fattar precis vilka frågor som är de väsentliga. De om språk och i vårt fall svenska. Jag älskar dina böcker och plockar fram dem med jämna mellanrum, och det pirrar i kroppen varje gång jag läser ett nytt inlägg. Tack.

  1. Mycket möjligt att det är så på din spis, med din kastrull, med dina ägg och den mängd ägg du brukar koka! Men det är just detta som är problemet med att ange sin preferens i minuter, att många andra faktorer spelar in. Om jag kokar ett ägg på min nuvarande spis i 4 minuter blir det knappt ens en tvåa…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: