stubbskådning

Jag får just nu tio gånger så många förfrågningar om föreläsningar som jag brukar få, vilket innebär väldigt många mejl som jag är rädd att missa, väldigt många ledighetsansökningar från mitt lärarjobb och väldigt många datum att hålla reda på i mobilen. En annan grej är en miss i kommunikationen med min agentur i Spanien. De har betalat min ersättning till fel organisationsnummer (ingens fel) och kan inte rätta till det utan att först få okej från ett tyskt och ett franskt förlag, kreditera fem betalningar och registrera dem igen, men då 2014. På grund av felet har jag fått en påminnelse från Skatteverket om en momsdeklaration jag hade fått veta av min redovisningsfirma att jag inte behövde göra. (På grund av felet kan jag också förlora ganska mycket pengar, om det inte går att rätta till.)

Så ni förstår att det är skönt att vi har en liten tomt, två timmar bort. På den finns det tjugofem fällda träd, som är uppsågade i stubbar och grenar. Mest tall, gran och asp, men även sälg, en, ek och björk. När man stånkar runt där, drar granruskor åt ett håll och bär stubbar åt ett annat, kan man känna så här:

 

IMG_20140405_173442

Kolla, en halvrutten gran ser ut så här i stammen!

2014-04-05 13.38.55

Kolla, jorden! Eller en glad och ganska tjock krokodil!

2014-04-05 13.39.04

Kolla, en missnöjd gubbe med stor näsa och lustig hatt!

4 svar till “stubbskådning”

  1. Stubbskådning skulle kunna vara en livsåskådning. Flera gånger det senaste decenniet har min tomt, med allehanda gräv- och grovarbeten, hjälpt mig från att, bokstavligen, bli vansinnig. När allt och alla är emot mig, finns inget bättre än fysisk uttröttning och frisk luft. Friskis är ett bra alternativ, när trädgården och utomhustemperaturen inte lockar till engagemang.
    Hoppas det löser sig med myndigheterna. En kluven stubbe kan bli det nya Rorschachtestet.

  2. I know the feeling! Sjutton fällda monsterbjörkar. Alla innanruttna. Magnifika rotsystem. Då upptäckte jag Hügelkultur (googla på det – lova mig!) och såg ljuset. Trädrötter och annat skrymmande från fällda träd är inte ett problem. Det är LÖSNINGEN!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: