meddelande från 2003

Det finns ingen gräns för vad man kan hitta när man letar igenom sina papper inför deklarationen. Som en kompensation för att den här bloggen låg nere under två dagar (undertecknad hade glömt kolla den sällan bevistade mejladress som emottar fakturorna från webbhotellet), delar jag härmed med mig av ett meddelande som jag och mina bandmedlemmar ursprungligen hittade för drygt tio år sedan under en lucka.

Vi hade då vår replokal i en källare, där vi varje torsdag tränade och skrev på låtar såsom Hej dr Phil, Orgasmlåten och Score on the dancefloor. Höjdpunkten i vår karriär var när vi fick spela på lilla scenen på Pride. Sedan blev basisten klar med sin utbildning och därifrån gick allt utför.

För att komma in i vår replokal, behövde man lyfta på en mycket tung lucka, eller lyftbar vägg kanske närmare beskriver den. Den var låst med ett enormt hänglås, men medan vi var nere och repade var det förstås upplåst. Ibland när vi kom ut efter att ha repat, satt det två nedgångna människor och småhuttrade i utrymmet mellan luckan och källaren, och vi lät dem sitta.

Och en dag hittade vi det här:

tacket

Tack!
för ni låter oss p..nda här. Det e skit å va utan hem. Folk ringer på snut föremesta om man snor lite värme å så. ”Hemlös” = ”laglös & knarkare” tycker ”svenne”.
Brudar, tyck va ni vill, men fortsätt va er själva, för ni e toppen. Ibland sitter vi här under vår filt å sover (nåra ggr i veckan). Vaktar er repis med mitt liv, det kan ni lita på.
MVH Tiggare Lasse med maka Katja
Ps. Ni e ganska bra på å lira. Kom å repa oftare. Ds.
(avslutas med en bild på en marijuanaplanta med bildtexten ”Godis”)

 

Ett svar till “meddelande från 2003”

  1. Det är så fint när det dyker upp kärlet och pepp från ett helt oväntat håll. Det är hemskt bara att det kanske var den enda eller en av få platser de kunde känna sig trygga på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: