läget i Sverige

För er som sitter långt ute i skogen utan facebook, twitter eller tillgång till en enda nyhetskanals kommentarsfält kommer här en liten uppdatering av läget i landet:

1. Sverige har bytt namn till ”PK-Sverige”. Till skillnad från det vanliga Sverige så är PK-Sverige en egen organism med tankar och åsikter som går tvärt emot de människor som befolkar det. Det finns även en PK-maffia som står bakom vitt skilda saker, såsom:

– Det faktum att en (1) lärare på en (1) skola inte tyckte att de skulle ha pepparkaksgubbar i luciatåget, vilket raskt upphöjts till att vara hela Sveriges åsikt samt handla om att vi inte längre ska äta pepparkakor. Kommentar för den som vill delta i protesten: ”Snart får vi väl inte ha russin i lussekatterna heller.”

– Det faktum att Disney ®, baserat på en lång diskussion i USA om så kallade pickaninnies, har tagit bort några sekunder ur en barnfilm som de skapade på 30-talet. Förslag på kommentar: ”Jag trodde att det var en myra, så jag är kränkt.”

– Det faktum att tidningarna gjorde rubriker, när tre svenska sk toppolitiker var ute och slogs, skrek rasistiska okvädningsord samt gick runt med järnrör och hävdade att Sverige inte tillhör alla svenskar, allt fångat på film av partiets egen rättspolitiske talesperson. Kommentar: ”PK-media gör allt för att smutskasta oss.”

2. Det snöar. För att vara helt säkra på att alla vet det, postar vi tusentals bilder föreställande snöiga balkonger (jag har dragit mitt strå till stacken) och igensnöade infarter, men om du sitter ute i skogen utan facebook har du väl ingen aning. Om du bor i Norrland har du följande kommentar: ”Nå, ni fick en centimeter snö och nu är ni som i chock. Kom till Norrland om ni vill se riktig snö eller betrakta ett dubbdäck.” Om du bor i Stockholm: ”Newsflash, SL, det blev vinter igen! Hur kan de inte vara förberedda? (Ps jag har ingen aning om vilka förberedelser de i själva verket gör varje vinter.)” Om du fortfarande är arg på PK-Sverige: ”Snart får man väl inte bygga snögubbar i det här landet.”

3. Polisen jagar papperslösa på BUP och ett parti helt utan förslag till förbättrad integrationspolitik får fler och fler anhängare på den underliga grunden att integrationspolitiken inte fungerar. (Om du fortfarande är arg på PK-Sverige: ”Snart får man väl inte vara rasist utan att bli kallad rasist.”) Men det är bara petitesser, det finns ju viktigare saker att bry sig om.

Ni som inte sitter ute i skogen utan internet, vänligen skriv ut denna sida och ta den till era vänner i skogen, så att de blir uppdaterade innan jorden går under. Det lär vara i morgon och på sätt och vis är jag inte förvånad.

3 svar till “läget i Sverige”

  1. Åh jag är så trött på PK. Och de viktigare sakerna du länkar till, vad FAN är det? Varför? Jag känner mig kränkt! 😛
    PS: Du är så himla söt så nu läser jag dina böcker. De är jättebra! ❤

  2. Ville bara säga att jag fick din senaste bok i julklapp, den jag gärna hade köpt på Pride i somras och fått signerad av dig! Snart ska jag läsa med spänning, ditt författarskap har hittills inte gjort mig besviken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: