allt jag vill hinna säga

Åh, jag har så mycket att säga, bland annat om den här debattartikeln, men klockan 15 ska jag vara i Pride Park och prata på Hallongrottans författarscen. Tur då att det finns andra som säger så kloka saker, som Alex Fridunger (citerad från Facebook med tillstånd):

Hej Sara Skyttedal, vice ordf KDU. Jag förstår det du skriver som att du är rädd för någonting. Du beskriver hotet ”kärnfamiljshat” som kommer från en ”översexuell, gapig och allmänt avvikande grupp”. Du frågar ”Hur vore det om Stockholm Pride i stället försökte arbeta för att övertala medelsvensson om att hbt-personer är som alla andra, med reservation för sin sexualitet?”. Det kanske för dig ter sig som en lockande tillvaro att leva ett liv ”med reservation” i ett samhälle där dina lika rättigheter och möjligheter är upp till andra att tycka till om. Jag skulle föreslå att du sätter dig i en tidskapsel till tex 1918. Då hade du inte haft möjlighet att sitta på den post du gör idag, skriva denna föraktfulla text och sen få den publicerad. Då skulle du inte ens haft rösträtt. Det var det nämligen några andra översexuella, gapiga och allmänt avvikande personer med ”kärnfamiljshat” som såg till att fixa åt dig långt innan du föddes. Tack för att du hedrar deras minne.

Mina egna kommentarer kommer också, var så säkra. Men inte idag, och inte imorgon klockan 14.15, för då ska jag hålla workshop för skrivande ungdomar på Lava, och klockan 16 ska jag prata i hörsalen på Kulturhuset (Prick 16.00, alltså inte 16.45 som det fortfarande står i programmet på hemsidan. Sprid gärna den saken!) Välkomnar särskilt er översexuella och allmänt avvikande!

6 svar till “allt jag vill hinna säga”

   1. Skit då! Hade varit kul att köpa den och sen sno rätt på dig och få den signerad. Men, men, jag får nätshoppa sen.
    Ses i Paraden! 😛

     1. Äsch, det blev tyvärr inte så! Jag köpte Eld hos Hallongrottan i parken i stället. Men jag ska köpa din bok strax och hoppas att du vill signera den och de andra två jag har också. Nån gång.
      Du skriver ju bra, människa!

 1. Jag har fortfarande inte lyckats köpa boken! Trots att vi haft den på jobbet sen den kom ut… Förhoppningsvis finns den på Hallongrottan under nästa vecka när jag har tid att masa mig dit.
  Jag var förresten och lyssnade på dig på Pride House, jag smet in kl kvart över (jag borde alltså hålla bättre koll på din blogg, tycks det). Jag tyckte att det var roligt att höra dig lite mer personlig, lite mindre samlad än vanligt (roligt på ett bra sätt alltså, inte ”höhö, kolla tönten”-roligt). Jag tycker alltid att det är intressant att höra författare jag gillar berätta om hur de hittar och behandlar sina idéer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: