och vinnaren är…

Jag skojar inte när jag säger att jag skulle vilja ge böcker till varenda människa som har tävlat. Som sagt, jag är överväldigad. Varje tävlingsbidrag jag har läst har fått mig att tänka ”jamen just det, det HÄR bidraget måste naturligtvis vinna!” Jag slits mellan att lägga ut delar av tävlingsbidrag och att behålla dem för mig själv (för det är ändå mest egoboost) för att ni ska förstå precis hur svårt det har varit. Å andra sidan, vad hade jag väntat mig?

Men jag måste ju bestämma mig. Till slut gjorde jag det, om än under vilda invändningar från diverse medlemmar av min inre jury. Tio av er har vunnit ett signerat exemplar av förstautgåvan av Udda. Om det är du, kommer du att få veta i ett mejl som kommer i eftermiddag. Två av er har vunnit Tillbaka till henne. Den första med ett hjärteknipande val av citat samt följande motivering:

Jag vill vinna Tillbaka till henne för att jag bara måste läsa den. MÅSTE! NU! Jag KAN inte vänta tills den kommer ut i bokhandeln. Nu, nu, nu. Jag har ingen bättre anledning än så 🙂
Udda är den bästa boken jag någonsin läst (och jag läser MYCKET) och den ramlade jag över av en slump och nu är jag besatt av dig 😉 *creeeeeepy* 😉

Den andra med en bevekande motivering och följande citat:

”Jag är till och med vänsterhänt.” Udda, s. 137. Meningen är min favoritmening eftersom det var den som hjälpte mig att acceptera min (många år gamla) Asperger-diagnos. Jag läste böcker om AS och kände hela tiden att det inte handlade om mig, att det blivit något fel. Så läste jag ett kapitel som handlade om vilka andra diagnoser och svårigheter som människor med AS ofta har, och sista meningen i kapitlet handlade om att det av outgrundlig anledning verkar som att folk med AS ofta är laktosintoleranta. Då jag är laktosintolerant for mina tankar direkt till citatet ovan. Det kändes på något sätt som ett övermäktigt bevis. Nu när jag tvivlar tänker jag: ”Jag är till och med vänsterhänt” som ett mantra. Det hjälper. 

Det var antingen det eller ”Handen som håller i soppskeden låg om hennes midja hela natten.” Udda, s. 146. Det citatet är en guldmening som gör ont inombords varje gång jag läser det. Det beskriver allt så väl, och jag vet precis hur det känns. Hur det är. Det är också en bra påminnelse om vad bra litteratur är och hur jag själv vill skriva när jag skriver. 

Jag vill gratulera alla som vunnit en bok, men framför allt mig själv som har fått så ofantligt mycket hjärtevärmande cred under den här tävlingen! Om du inte vann någon bok, så ska du veta att det var himla nära, att jag blev berörd och glad av vartenda tävlingsbidrag som kom in och att det kommer att komma nya chanser. Till exempel på releasefesten den 28 mars.

Ps. En sjutimmars migrän har satt stopp för min intention att svara på alla tävlingsbidragen idag, så jag hoppas det är ok att jag skickar en del imorgon.

2 svar till “och vinnaren är…”

 1. Ja då kan man ju också säga att jag har vunnit för jag fick din bok som rec. ex. nu i veckan!
  Tackar, tackar den ser verkligen lovande ut o det har jag skrivit om på min blogg
  http://pockethexorna.blogspot.com/2012/03/jag-mar-tyvarr-inte-battre-men-vill.html

  Hm det är synd att jag missar din autograf men det kanske kan bli något bokevent där vi kan ses o jag kan få min bok sign.?
  (jag brukar var lätt att känna igen för antingen så går jag med ett gåbord el. så med kryckor o istället för att sitta på en stol så
  ligger jag i min spec.stol, en Baden-baden o det är för att jag är bäcken/ryggskadad sen jag var gravid med vår dotter för 18 år sen)

  Kramis från Pockethexan@live.se
  som måste gå o lägga mig för nu orkar jag inte mer (är inne i ett smärtskov o får ta mycket mer tabl. än vanligt…som också e mycket)

  PS. jag återkommer för jag har ”tusen” fråger som jag vill ställa men måste vara klarare!DS

  Till alla Ladies, ha en bra dag idag o tänk på våra medsystrar som inte ha det så bra <3!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: