styr upp, styr upp, den nya dagen gryr

Jag hoppas att ni alla hade en underbar grammatikdag, med stoj och glam och particip. Själv hade jag tänkt fira den med att lägga upp ett litet verbtest här, men eftersom wordpress inte vill bädda in grejer i blogginlägg så gav jag upp och hängav mig personligen åt grammatikdagens eget kviss. (frågor som ni hade fått fröjda er åt om jag hade kunnat lägga upp mitt test: Är ”nännas” ett reciprokt, passivt eller deponensverb? Vilket finns inte i svenskan av preteritum, inkoativ och gerundium? Ja ni förstår ju hur kul vi skulle ha haft.)

Då jag inte kunde genomföra ett tillbörligt förhör med mina kära läsare har jag i stället dragit mitt strå till stacken genom att lära en fotograf hur man känner igen ett starkt verb.

Vi fortsätter väl styra upp året. Det är mer specifikt den 28 mars jag tänker på, vilket inte bara är dagen för boksläppet utan även för releasefesten! Tillbaka till henne kommer att vara extra billig, välkomstdrinken (även alkoholfri)  extra god, lokalen extra festlig, människorna extra glada och temat extra kul. Återkommer med med information, men  hindrar ingen från att anteckna datumet redan nu.

För att inte ta någon som helst hänsyn till kronologi, kan vi nu prata lite om den 23 februari. Då lägger jag upp tävlingen på bloggen, den där man kan vinna ett signerat förhandsexemplar av Tillbaka till henne.

Slutligen har vi den 14 februari, nu på tisdag. Då är det alla hjärtans dag. Jag har aldrig riktigt förstått mig på den, så jag frågar Coachen. Hon meddelar att det är årets larvigaste dag.

3 svar till “styr upp, styr upp, den nya dagen gryr”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: