>junilistan

>Jag hoppas att ni kommer till HBTQ-festivalen i Göteborg den 1-5 juni, för annars missar ni ju en riktigt späckad och småpirrig festival. Men förutom denna min allmänna önskan, så önskar jag mer specifikt att ni är på plats den 3 och 4 juni, så att jag får en riktigt begåvad och het publik på mina två seminarier.

Ett av dem sitter jag och planerar nu, nämligen ett seminarium/en workshop om att skriva sex i skönlitteratur. Seminarium ifall det mest kommer läsare, workshop ifall det mest kommer skrivare. Nu sitter jag och fnissar åt min plan, som innehåller både lyckade och misslyckade försök att skriva sexscener samt en massa skrivtips som jag aldrig tänkt på att att jag hade. Det är när jag kommer på att det här antagligen kan bli väldigt roligt som tanken slår mig: Jag hoppas att ni kommer.

Min andra punkt heter helt förutsägbart ”I havet finns så många stora fiskar”. Jag tänkte prata om boken ur några helt olika aspekter (eventuellt i dialog med Hallongrottan) och läsa en bit. Sedan tänkte jag nog, ja, jag tänkte alldeles säkert, för jag vet inte hur jag skulle kunna låta bli, att prata lite om nästa bok trots att den inte finns i fysisk form än. Förhoppningsvis får jag till och med någon liten fråga från övriga närvarande.

Förutom detta ska jag delta i ett panelsamtal som bland annat ska handla om hur omvärlden reagerar när man skriver queert utan att låtsas att det bara berör en queer publik. Lars Gårdfelt, Petra Östergren och jag ska prata om såna där ämnen kring det queera skrivandet som gjorde att jag häromveckan fastnade med Petra Östergren i ett timslångt telefonsamtal trots att vi bara skulle etablera rubriker.

Ja, ni ser ju. Om inte något av ovanstående faller er på läppen, så hoppas jag fortfarande att ni kommer till festivalen. Det digra programmet hittar ni till exempel genom att klicka här.

Min lista, således:
fredag 3 juni kl 15.30 Att skriva sex i skönlitteratur
lördag 4 juni kl 12.30 Bred queer underhållningslitteratur – Nytta eller nöje? (med Lars Gårdfelt och Petra Östergren)
lördag 4 juni kl 15.30 I havet finns så många stora fiskar

6 svar till “>junilistan”

  1. >Anna: Tanken är att jag ska åka hem på söndag, så troligtvis inte. Men jag har en ombokningsbar tågbiljett hem, så vi får se om något får mig att ändra mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: