>sol i sinne

>Det är varmt och man orkar tänka två-tre meningar i taget, innan man måste blanda ännu ett glas flädersaft. Ni vet vad jag menar, ni har det likadant. (Såvida ni inte håller er till väster om solen förstås. Jag ska bara läsa göteborgsbloggar tills temperaturen går ner några grader här i öst och man kan fokusera på mer komplexa saker än saft och solfaktor.)

Jag har ett stort och påfallande blåmärke på benet. Vad kan det vara som jag har gått in i och sedan glömt? Vad kan jag ha tänkt på medan jag gick in i det, som överskuggade smärtan jag enligt blåmärkets färg måste ha känt? Jag tänker att jag måste vara helt sjukt butch, som sysslar med så hårdhänta saker och inte ens märker det. ”Tycker du att jag ser butch ut?” frågar jag med spända muskler och blåmärket vänt mot min publik, Tofflan och Kapten. De ler överseende. Mot varandra.

Jag tänker att jag snart borde börja känna av den där trettioårskrisen det snackas om. Om den finns så dämpas den i alla fall av att de fortfarande frågar mig på Upptåget om jag är under tjugo. Hela konceptet att fylla trettio ska förstås redas ut lite bättre när vädret blir lite mer tankebefrämjande.

Jag tänker att semestern egentligen börjar imorgon, nu är det fortfarande helg. När man klickar i telefonens planerare krävs det bara fyra klick för att jag ska komma till slutet av semestern. Det är bättre med riktigt stora almanackor, helst scoutalmanackor med en sida per dag. Då kan man nästan uppnå illusionen av oändlighet, den som är verklighet när man är tio.

Jag tänker att om jag en dag skulle möta Göran Lindberg skulle det ske under ”ganska skojiga former”.

Och så tänker jag på hemliga språk. Jag har nämligen råkat frottera mig med Stockholms ungerska flatmaffia, och därmed gått igång på att lära mig ungerska. Det är som ett hittepåspråk, ”öl” heter ”kör”, ”rumpa” heter ”skägg” och ”var” heter ”hål”. Fritt stavat alltså. När man ska säga var något finns lägger man till ”ba”. ”I Stockholm” blir ”Stockholm ba”. Åter, fritt stavat. Jag tror att ungerska flatmaffian egentligen bara driver med mig, de har hittat på ord som de tycker låter kul, bytt ut några svenska ord mot andra svenska ord och försöker nu truga på mig detta fejkspråk och sprida det över världen som jag en gång skulle sprida mitt eget språk, bahyska. Därför tänker jag på hemliga språk.

Sedan dricker jag ännu mer flädersaft. Det finns antioxidanter i fläderbär, tänker jag nöjt och ignorerar det faktum att saften är gjord på blommorna. Det är den typen av selektivt tänkande som premieras av sånt här väder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: