>verb är saker som man gör

>Det har kommit ett verb till stan. Först såg jag det bara i heterotrötta seriestrippen ”Elvis”, men det har spridit sig. Jag har hört det på stan och sett det i tidningen. Jag avskyr det, och jag förstår inte riktigt varför. Jag är ju för nybildningar, jag utbrister i hurrarop när kreativa elever skriver ord som ”olöjligt” och ”älskbarhet”. Men det här verbet kan jag inte med. Kanske beror det på sammanhanget det har presenterats i via seriestrippen; klängiga böner om sex som ett naturbehov en person tillfredsställer åt en annan för att vara snäll. Kanske beror det på att själva ordet är så enkelt att det gör något komplext till något banalt. Om någon som läser det här planerar att någon gång ligga med mig, read my lips: Fråga mig aldrig om jag vill sexa. Jag kommer att slå dig. (Såvida du inte gillar sånt, i så fall kommer jag verkligen inte att slå dig och därmed basta!)

14 svar till “>verb är saker som man gör”

  1. >Utan att egentligen ha tänkt närmare på orsaken undrar jag om anledningen kanske kan vara att "sexa" låter för nära "spexa", och att "spex" inte direkt är vad åtminstone jag associerar / vill associera med sex …Sex ska inte vara allvarstyngt, men för den delen behöver det inte slå över i ren ploj … väl?(Se'n måste jag tyvärr hålla med om att serien i fråga "inte direkt lyfter ordet" …den (serien) kanskekanskekanske hade någon poäng i början, men på senare tid upplever jag den bara som tjatig.)

  2. >Åh jag vet! Hatar också det ordet. Det låter lite som att man ska gnida sig mot varandra och sen är det klart, tack och hej. Uuuhh…

  3. >Jag tycker väldigt illa om både ordet och serien Elvis. Rubriken till detta inlägget gav mig däremot associationer till låten Teardrop med Jose Gonzalez som börjar med orden "Love, love is a verb, love is a doing word." Det är en bra låt, rekommenderas av mig.

  4. >"sexa" är ett så jäkla osexigt ord. det känns verkligen svensson, vanilj och något som man gör för sakens skull. noll passion i det ordet! "ska vi sexa?" "jaja…vi gör väl det då..det är ju en halvtimma kvar till aktuellt".alternativt låter det som att förgulliga ordet "sex". bäbisprat, vilket i sammanhanget blir hur äckligt som helst

  5. >Jag måste faktiskt säga att jag inte håller med dig. Jag och mina vänner började använda ordet "sexa" i betydelsen att idka samlag redan 2006-2007, och då som ett mindre grovt ord än "knulla". Lite som snippa, mindre sexuellt och sötare än "fitta".

  6. >lena: att uttrycket för att ha sex inte behöver vara grovt, som tex knulla, håller jag med dig om. men det ska ju knappas uttryckas på ett sätt som gör det Mindre sexuellt och sötare. sex SKA vara sexuellt! inte gulligt.

  7. >Jag avskyr "sexa", men jag måste även erkänna att jag avskyr "ligga", som i "Tja, man får ju ligga i alla fall". Om någon skulle fråga "Ska vi ligga?" eller "Ska vi sexa?" så borde den personen åka på oskönt smisk. Så är det med det.

  8. >För övrigt tycker jag att "ha sex" låter jävligt opersonligt. Som lastbilschaffis lyssnar jag mycket på ljudböcker, och utbudet av böcker bland mina kollegor är inte alltid det bästa. Just nu är det Thomas Bodströms [vad nu bokjäveln heter], och jag störs i småsmulor av det ständiga "Mattias tänkte på hur gärna han ville ha sex med Susanne"/"Han mindes senaste gången de hade sex"/"Han ville så gärna ha sex med henne igen". Nu kanske jag är väldigt konstig, men det händer nog faktiskt aldrig att jag tänker "Jag vill så gärna ha sex med henne"; det är andra ord som dyker upp då. Men som sagt, jag kanske bara är konstig och vulgär. So be it. 🙂

  9. >Håller med så innerligt. "Sexa" är verkligen ett uttryck som ger mig kalla kårar och Elvis gör mig bara illamående. Speciellt när Elvis och hans tjej ligger i sängen och han efter att ha frågat om hon vill ha massage börjar, så att säga, "sexa" med henne och rättfärdigar detta genom att säga "jag sa inte VAR jag skulle massera dig". Fattar inte hur den där skitserien kan få finnas i Metro dag efter dag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: