>monstren i skåpet

>Jag rensar ut det första utkastet av Udda. Jag rensar ut, nej sparar, nej rensar ut, nej sparar min första skiss till ryggtatueringen. Jag rensar ut, nej sparar, nej rensar ut min första egna adressändring, jag rensar ut alla papper från Migrationsverket som säger att min fästmö äntligen ska få komma till Sverige. Jag rensar ut, nej sparar alla kärleksbrev från Exet C, Exet L, Exet A och Exet S och lägger dem på vinden. Jag sparar alla solglasögon utom två, trots att man strängt taget bara har två ögon och inte behöver sexton par. Är det någon som vill ha min första vhs-kassett med Fucking Åmål? Är det någon som vill ha tidningen från när jag kom ut som Bruden och log mot QX-läsarna i tandställning? Eller förresten. Jag rensar ut tidningen från när jag kom ut som Bruden och log mot QX-läsarna i tandställning. Rensar ut ett brev från mig till någon som en gång fick mig att känna mig värdelös. Jag sparar blocket med skrivmaskinspapper som dateras till 1990 med hjälp av påskriften, som på ett av mina hemliga språk säger ”Sara är snäll”. Jag har ju en skrivmaskin. Jag sparar ett rutat papper signerat ”Sara 1999” från tiden då jag skulle bli korsordskonstruktör. Man kan ju spela luffarschack på det. Jag rensar ut tidningsartiklar som jag klippt ut för att ett annat ex skulle uppskatta dem om vi skulle börja umgås igen. Nej, jag sparar dem förresten. Jag sparar en dikt mina elever skrivit till mig. Jag slänger skisserna på kläderna jag och fästmön skulle ha haft när vi gifte oss. Jag rensar ut en utskrift av den etymologiska betydelsen av prefixet e-, och en fickalmanacka från 2005. Är det någon som vill ha ett par helt vanliga hörlurar? En singel med pridelåten från 2006? En rysk nyckelring, gamla kollegieblock, ett gäng blommiga tekoppar? Jag rensar ut egna och andras sårade hjärtan, jag slänger fyra kassar pappersinsamling. Det är nya tider nu. Mitt nya skåp är det fysiska beviset.

5 svar till “>monstren i skåpet”

  1. >det här har inte så mycket med varken skåpet eller inlägget att göra men jag läste din bok och yay, den är precis så bra som jag önskade att den skulle vara! jag ville liksom inte att en av mina favoritbloggare skulle ha skrivit en inte så bra bok men jag hade verkligen inte behövt oroa mig. rolig! kram.

  2. >Inlägget är superbra men jag håller mig också till hyllningskommentarens underbara betydelse. Jag hittade Bruden.se för ett tag sedan och läser den varje gång en dator finns till hands, jag började från början och är snart klar. Jag älskar hur du skriver, hur du beskriver och hur du med enkla ord kan underhålla mig i flera timmar. Jag har köpt din bok men ännu inte hunnit läsa den, jag är riktigt nyfiken på den. Jag måste säga att jag är avundsjuk på dig. Du verkar vara en helt underbar person och du har lyckats bli framgångsrik på dina texter, det är riktigt bra!Tack för att du skriver.

  3. >jag har kvar dina kärleksbrev också, så det jämnar ut sig. plus en kärlekssköldpadda, som enligt beskrivningen säger mer än tusen ord.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: