>vitt vitt vitt, aaaaa, aaallt är vittevittevitt

>Mina ögon blir så smekta av det vita, ibland så intensivt smekta att man nästan önskar att det (vita) hade lugnat ned sig och smekt lite mjukare och vid sidan av en stund, men samtidigt inte önskar det, om ni vet vad jag menar. Så blir det när jag kommer ut nu för tiden. Det ligger vitt, vitt, vitt över tallgrenarna och taken och min cykel ger mig associationer till Quasimodos bröllopsklänning om han någonsin skaffade en. Till råga på allt har tågen och bussarna övergått i en slags mänsklig lunk som innebär att saker och ting tar den tid de tar. Den där mänskliga aspekten hjälper ibland när man irriterar sig på sådant som vanligtvis följer ett helt annat slags schema. Och så det vita då, som är alla färger på en gång utan hejd och en oavbruten extas rakt i pupillen. Igår sken dessutom solen. Då kom den så nära mitt syncentrum, snön, att jag nästan trodde att jag inte klarade mer. Men det gjorde jag.

6 svar till “>vitt vitt vitt, aaaaa, aaallt är vittevittevitt”

  1. >Ahh, älskar din krönika i senaste QX! Den suddade ut det sista tvivlet i mig och väckte känslan "nu kör vi så det ryker, livet- håll i dig, för nu kommer jag!! " Tack 😀

  2. >Tack vare föregående kommentar var jag ju tvungen att leta reda på nämnda krönika och läsa. Oj vad jag känner igen mig i det du skriver där. Angående garderobsgrejen var det för min del otroligt skönt att förstå varför jag så ofta tyckte illa om mig själv. För mest av allt tror jag att jag har ljugit och gömt mig för mig själv. När jag insåg det kändes det så onödigt. Så mycket tid jag slösat på det. Åh.Och Sara, när jag sitter på jobbet och råkar få upp någon sfi-lärare i systemet så blir jag lite glad. Av någon anledning känns sfi-lärare mer spännande än vad de brukade göra.

  3. >Jag sträckläste din bok igår. Den tände något inom mig, något jag inte vet om jag kan släcka men det skulle onekligen vara rasande bekvämt om jag kunde.Därav har jag varit irriterad hela dagen.Dock var den njutning att läsa den. Mycket bra skrivet, du är en begåvad dam!

  4. >OK, veckans heterokritik:Lysande rubrik, men du har faktiskt skrivit bättre inlägg.(Förutom det där med puckelryggens brud-dress, riktigt bra).Nu blir jag väl bannad…:-)/M

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: