>kast med litet namn

>Jag har byggt färdigt min namedroppingsvada. Det man gör när man namedroppar, är att man berättar något helt annat än att man har mött en kändis. Till exempel kan man prata om fisk. ”Fisk är ju så himla gott”, kan man säga. ”Jag pratade om det häromdagen med Leif GW Persson, och han sa något så roligt om fula fiskar, gud jag minns inte vad det var men det var kul. Både jag och Mona skrattade. Ja, Mona Sahlin alltså, hon var också där. Jag gillar lax bäst, men jag håller faktiskt med Beyoncé, vi känner varann, om att svenska fiskpinnar kan vara riktigt gott. Det är något med krispigheten, men man måste förstås ha spenat till.”

Min egen svada går ut på att jag hade kul på bokmässan. Jag har redan lovat att inkludera Jan Guillou, Unni Lindell, Fredrik Skavlan, Fredrik Belfrage, Mark Levengood, Sara Kadefors och Annika Lantz, och håller härmed mitt löfte: ”När jag åt middag med Piratförlaget”, har jag bestämt mig för att säga, ”blev jag spådd i handen av Fredrik Belfrages fru. Ja, Fredrik var också där, förresten, likaså hans namne Fredrik Skavlan, Jan Guillou och Unni Lindell. Tyvärr satt inte Mark vid vårt bord, ja Mark Levengood, men honom åt jag frukost med samma morgon, så vi hann prata och ha lite trevligt ändå. Fredriks fru berättade i alla fall för mig att jag skulle leva ett långt och intressant liv, men att jag inte skulle bli rik. Enligt höger hand skulle jag träffa kvinnan i mitt liv inom två år, men enligt vänsterhanden skulle det ta lite längre tid. Oavsett vilken hand som hade rätt, så skulle det bli passionerat och ordentligt gjort, och det var väl huvudsaken. Sedan pratade vi om att jag har tagit ut min tungpiercing, och Jan Guillou undrade vad som fick mig att vilja skaffa den till att börja med. Unni Lindell filosoferade kring huruvida det kan vara så att man piercar sig som ett svar på någon typ av saknad i själen, och Fredrik Belfrage tyckte att piercingarna passade mig. Det var en jättetrevlig middag, bokmässan är en så rolig tillställning och det är alltid tråkigt när man måste åka hem. Vi delade taxi med Sara Kadefors till flyget, vi pratade om några gymnasieungdomar som hade intervjuat henne på mässan och att det är fränt med så ambitiösa och driftiga tonåringar. Det var en trevlig pratstund, men jag hade ändå önskat att jag hade tagit tåget. Inte bara för miljöns skull – när jag kom till flygplatsen fick jag ett sms från Annika Lantz som undrade om vi möjligen satt på samma tåg. Att sitta spekulerandes med henne i några timmar hade varit den perfekta avslutningen på bokmässan. Men jag hade väldigt kul, som du kanske hör.”

Nu när jag har lärt mig hur man namedroppar, har jag tänkt applicera det på ganska många situationer. Det räcker inte med kändisar, jag ska namedroppa alla jag någonsin hört efternamnet på. ”Häromdagen när jag pratade med Carolina Svensson, vi känner varann genom min nära vän Karin Lundgren”, ska jag säga i förbigående. ”Då kom vi fram till att hösten är en tid då man kan välja mellan att gå i ide eller att förverkliga sina idéer. Det är lite som med Börje, ja Börje Petterson, vaktmästaren, han brukar prata om att hösten är en tid när man går in i en rutin, medan Cecilia Kant i receptionen tvärtom brukar leva upp och starta en massa projekt. Det är rätt intressant faktiskt, jag ska ta upp det med Felicia nästa gång jag ser henne. Felicia Levin alltså, bibliotekarien. Jag känner henne rätt bra.” Jag föreslår att ni alla hakar på, det finns ingen ände på vad det skulle kunna skapa. Social förvirring, revolution, kaos i den sociala hierarkin? Ett konstverk?

Är det förresten någon som är sugen på lite releasefest den 17:e oktober? Det tycks inte vara kutym på Piratförlaget att ha releasefester, men jag har förklarat att jag inte vore där jag vore om det inte vore för er och att vi måste få tillfälle att skåla för allt som har varit och allt som kan bli. Oavsett hur det blir, har jag sett ut den 17:e oktober som ett extra bra datum för en skål och ett hej.

ps. Eftersom alla suktande flator snart kommer att googla ”Mariette lesbisk” och ”Idol-Mariette flata” i hopp om en möjlig framtid ihop, passar jag på att nämna henne också. Du kära, vilken donna.

12 svar till “>kast med litet namn”

  1. >Mariette ja…Jesus vilka ögon! och leendet och dom där säckiga jeansen får en att glömma både kaffe och stickning framför teven. suck… Kändes som att jag var 13 igen och suktade efter mellanbrorsan i Hanson, haha 😀

  2. >Måste instämma med föregående talare. Har suttit som klistrad framför idol och heja på Mariette. Vilken utstrålning. Blev väldigt fulll i skratt när jag såg det du skrivit om henne här. Mitt i prick 😉

  3. >Gay alert! Aldrig förr har min gaydar pingat så högt som i Mariettes fall. Hon bara måste gilla tjejer. Är det någon som vet säkert? Att hon sjöng en Pinklåt kanske räcker som bevis i sig? Eller det faktum att hon vill att hon spelas av Piper Perabo i en eventuell film om henne? Det här måste utredas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: