>döende pappersberg överallt

>Vi har börjat få DN. Det kändes som en bra idé när vi bestämde oss för att ta det, ett bra erbjudande var det och vi såg framför oss långa morgnar på balkongen med Dagens Nyheter och en kopp te. Vi skulle påbörja samtal som ”läste du kulturdelen i morse om Pharata Sri-onnihas virkade lampskärmar?” och citera krönikor som inte handlade om hur det är att ha småbarn. Men nu. Som ett monster ligger den i brevlådan varje morgon och väntar på att bli läst – och då snackar vi inte 20-minutersläst på ett tåg, eller halvläst som en roman med ett bokmärke. Vi snackar timmar av nyhetsläsning under tidspress, för nästa dag kommer det en ny och då gäller det att känna sig färdig med den förra. Runt om i lägenheten ligger de i högar. Döende små pappersberg, som ångestfyllda, uttynande vinbergssnäckor om hösten. Tofflan gör sitt bästa för att se fryntlig ut när hon öppnar dagens nya projekt på – just det – balkongen, men jag vet att bakom den godmodiga fasaden håller hon också på att förtvina. Kanske borde vi börja använda DN som de flesta använder den, som ett smörgåsbord utan ättvång. Eller bara som en statussymbol på köksbordet.

4 svar till “>döende pappersberg överallt”

  1. >åh, jag vet! dn är bra och så men när ska man hinna läsa den? det är så mycket tidning. testade efter en tids prenumeration att bara ha den på söndagar men jag läste den inte då heller 😮

  2. >hahaha känner igen den där, förmodligen gratismånaden som ni nappat på. För mig resulterade den i många turer till tidningsåtervinningen och inte ens om DN betalade mig skulle jag prova igen. Hejja nätet, där ligger tidningarna snällt osynligt och väntar på en tills man själv känner för det.Va du uppdaterar ofta nu förresten! Hejja hejja! Gillade din forskningsbakgrund! 😉 kraam!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: