>mina fingertoppars längtan

>Förresten är jag nu så nära, så nära min Asus Eee 901 minilaptop. Den som skulle ha kommit i augusti och sedan inte kom, som så småningom blev beställningsbar, men sedan sköts upp, som jag beställde för tre veckor sedan och som skulle ha kommit i fredags, just den. Nu ligger den äntligen på hyllan hos min närbutik tillika paketuthämtning (tycker inte ni också att det har vissa fördelar, det där med att ha paketutlämning på samma ställe man ska köpa sin gurka och galosch?) och väntar på att vi ska förenas. Åh jag hoppas att vi inte ska bli besvikna, att vi ska trivas ihop och stimulera varandra, se världen tillsammans och blogga från den, att mina fingrar ska spela på den som på en cittra, att den ska besvara mina fingertoppars längtan och framför allt att fläkten inte ska surra för högt. Låt oss hålla andor och tummar tills vi vet säkert.

Frågor vi kan ställa oss i anslutning till dagens inlägg:
Finns det fortfarande galoscher, och kan man verkligen köpa dem på Vivo?
Hur spelar man på en cittra?
Vad är egentligen plural av ”anda”?

10 svar till “>mina fingertoppars längtan”

  1. >Nej, så fint! Kommer du ihåg för tusen år sen när de hade den där lilla reklamjingeln där en porrig tecknad tant blinkade åt en samtidigt som det sjöngs ”Det finns mycket mer hos ViVo!” i bakgrunden? Det där ”mycket mer” är helt säkert galoscher.

  2. >Den stora frågan som du inte fick med och som jag funderade över är hur du kan ta dig tid att blogga när du har nya leksaker på affären? Är det så illa att ditt postutlämningsställe stänger klockan 21?/fredrik

  3. >Galoscher is da bomb, dock krävdes det långt letande för mig innan jag hittade mina men ett stalltips är att åka till valfri mindre stads skobutik så ska du nog hitta dig ett par.

  4. >rim: Åh jag hade glömt men nu minns jag! Och i samma veva kom Monica och Icander fram ur sina vrår där inne…fredrik: Det är till och med så illa att de stänger klockan åtta. Men de öppnar ganska tidigt på morgonen, så jag har ingen ursäkt att sitta och skriva den här kommentaren istället för att masa mig dit. Jag kanske är lite nervös.Johan: Tack för tipset. Jag var egentligen inte ute så mycket efter galoscher som efter alitteration, men en vacker och oväntad dag kommer ditt tips säkert komma väl till pass!Den främmande : Åh så bra! Då kanske du kan tala om ifall det är någorlunda likt hur man skriver på en laptop med extra litet tangentbord eller om min liknelse är helt åt fanders? I så fall får vi nöja oss med symboliken. Man kan välja mellan linux och xp, jag valde linux (men har hört att man bör installera Ubuntu Eee istället för linuxversionen som medföljer, får se om jag vågar mig på det vågspelet)

  5. >Hmmm, tycker nog att det låter bäst med ”andan” även i plural. I alla fall i denna mening, där andemeningen 🙂 är att vi alla ska hålla vår egen anda.Ställer man sig frågan typ: Var är alla våra andor, låter det ju inte heller klokt.Jag tor helt enkelt att det inte finns någon pluralform för ”anda” (dessutom finns det väl bara en Ande, i alla fall helig). Det blir till att skriva om meningen så det låter ok som singular/E

  6. >Jag var en fullständig linuxnolla men älskar det mer för varje dag (även om jag nog knappt nått 0.01-stadiet ännu). Har inte hört om att man bör byta till ubuntu men har förstått att xandrosversionen i eee bygger på ubuntu, så vissa ubuntuprogram går att installera, andra kraschar datorn och krånglar till hela livet. Som tur är finns det (iaf på 900:an) en behändig ”nollställ allt”-funktion. 😉 Jag sitter tillbaka i soffan i lugn och ro och väntar på att alla härliga nördar som älskar att pyssla med sådant här ska komma på sätt att arbeta runt allt det där, tror nog att det blir fler program och fler funktioner tillgängliga efter hand. Min eee-linux har oavsett allt ovan i alla fall varit fan så mycket stabilare än någon windows-version jag någonsin träffat på. Om cittror och tangentbord på små eee: jo, det är nog ganska likt, i alla fall är frihetskänslan man får av en eee lika poetiskt inspirerande som att skapa musik!

  7. >Klart det finns galoscher fortfarande, men kanske inte i din närbutik. 🙂 Senast jag kollade hade herrskoavdelningen på NK några olika par från http://www.swims.no/. För skor med lädersula är galoscher klart praktiskt med tanke på det svenska vädret, även om jag inte har några själv.Vill också ha en EEE 901! Ser fram emot att höra vad du tycker om den.

  8. >Man spelar med plektrum på cittror. Har också hört att små cittra spelande tanter (dom var tvungna att sitta på dubbla stolar för att nå upp till bordet) har starka lungor. I alla fall så starka att dom lyckas blåsa rundgång, när dom testar om micken är på./Emm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: