>pride: höjdpunkterna

>Som en extraservice till alla sparrisar, och till alla som inte orkar läsa igenom romanen som utgör årets program, tänkte jag härmed tipsa om det jag själv har sovrat ut som det göttaste i påsen. Jag har nämligen lusläst rubbet som en del i min arbetsbeskrivning – det tog två dagar, så jag tänkte åtminstone klämma ett litet blogginlägg ur det hela.

Måndag:
Föreställningen ”Kyss min Plysch”, Pride house kl 14-15: För att det kommer att göra dig på gott humör för hela veckan oavsett om Snygga Dreadsbruden går och börjar hångla med Butchen i Hörnet istället för med dig. Och så Tiinas tal ”Pervers och stolt”, för att man aldrig vill missa en chans att lyssna på Tiina Rosenbergs talframträdanden som är så sjukt roliga. Jag vill helst ha henne vid nattduksbordet för att sätta på om jag går och blir lite för deppig vid kvällskvisten. Sätta på, flinar ni kanske då, men ni förstår egentligen vad jag menar. Eller, vad jag vill att ni ska tro att jag menar…

Tisdag:
God-des and She uppträder på kulturhusets tak efter Q-boy (som man också bör se, tror jag), och man kan gå dit bara för att man tycker att God-des är sjukt snygg. Väl där kan man upptäcka att hon är ännu snyggare i verkligheten. Och så pratar de engelska, jag vet inte om det sätter igång samma hormoner hos er som hos mig…?

Onsdag:
FEST: Miss Gay Sweden. Förra året satt jag i juryn och försökte klura ut vad som bör beteckna en fröken Gay och hur jag skulle ignorera mitt nyblivna ex som stod och råhånglade i publiken. Jag misstänker att det blir tusen gånger mera party att faktiskt vara någon som står på dansgolvet, dessutom ska alla jag känner dit!

Torsdag:
Om man vill queera till publiken på parkens schlagerkväll, kan man gå på ”feminist drag workshop” i Pride House och förse sig med ”förändring, frihet och fullständig könsanarki” innan man tar sig till Tanto. Har du aldrig varit på Pride är det närapå en dödssynd att missa schlagerkvällen. Alltså till och med de hårdaste punkrockarna jag känner går dit, och skyller det på Stämningen.

Fredag:
FEST: Queer Allstars. Tre queerklubbar går ihop och håller hov på Debaser. God-des and She uppträder, och glömde jag kanske nämna att deras skiva har gått runt runt i min cd-spelare sedan de var i Sverige förra gången? Temat är ”Trashy Funk, Sexy Starlets, Hedwig Freaks, Fabulous Kings and Super Queens, More Make Up” – bara en sån sak!

Lördag:
Jag har hört att det kommer att gå någon slags liten ”parad” genom Stockholm på lördag. Dit kan man ju ta sig om man inte har något annat för sig.

Söndag:
På söndag rekommenderar jag ett ordentligt häng i parken. Där kan man passa på att gå fram till Snygga Bruden som man inte har vågat prata med tidigare trots konstant ögonkontakt, eller så kan man komma till QX-tältet och köpa en säkerligen rabatterad visselpipa av mig.

Jaha det var väl det hela. Egna tips lämnas förstås gärna i kommentatorsfältet!

3 svar till “>pride: höjdpunkterna”

  1. >Ibland fäller jag nästan en liten glädjetår för att du gör så bra långa meningar.=)(Hehe oväntat va?) Bäst är maratonarna där jag nästan tappar bort mig i mitten men som alltid slutar med att jag sitter och mysflinar när de trots allt knåpas ihop i slutet. =D Åh jag älskar långa meningar, men fick alltid skit för dem i skolan. Röda Pennan™ var alltid där och tryckte dit små punkter. Ser du hur det har skadat mig? jag har inte ens vågat mig på en riktig bamsing i hela den här kommentaren. =(

  2. >Goddag! Jag träffade dig idag. Det var min kära vän som kom fram och skakade din hand, och jag var/är/kommer alltid att förbli den hurtiga fotografen.Trevligt att råkas, ditt hår är underbart.

  3. >Mycket bra höjdpunkter, kommer inte på nån du inte redan nämnt! Vad är motsatsen till höjdpunkter tro? Avgrunder? Veckans avgrund var i alla fall festen på Gina på lördagen, säkerligen inte för dem som kom in men iaf för oss som köade i en timme(med förköp!) i hällregnet och ändå inte kom närmare dörren än två meter…sen fick vi avlägsna oss eftersom min kompis, liksom flera andra, fick panik av trängseln och höll på att svimma. Inga pengar tillbaka heller. Som sagt, veckans avgrund 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: