>alternativ till min qx-rapport om queerqultfestivalen

>Jag har varit på queerqultfestival och klafsat genom ett regnigt söder i jakt på en vettig vindolme (alltså en sån där rulle av vinblad och ris, en sån som man äter, vad sitter ni och associerar till och vet ni inte hut?) med två riktigt beprövade vapendragare, Iois och Tofflan. Jag är blöt om fötterna men de är tursamt nog täckta med hud och ska väl torka vad det lider.

Dagens största behållning är alla one-liners som snappades upp här och var. En kom från scenen just medan Iois upprört berättade för mig och Tofflan att hon precis fick syn på en brutta som hon hade varit riktigt osams med en gång. ”Vi hade värsta hetsiga diskussionen och nu såg jag henne här igen och vet inte hur jag ska förhålla mig” sa hon och jag undrade vad som egentligen hade hänt. ”Alltså vi är väldigt osams om fasonen på amerikanska damuniformer under andra världskriget”, sa Iois och det var då jag insåg, att hur tidigt jag än lärde mig läsa och hur mycket jag än använde ord som fasligt sjå i mina tidigaste alster, kommer jag aldrig att framstå som nörd så länge jag håller mig med Iois som jämförelsematerial. Och det var ungefär då de på scenen sa ”ett sätt är att i själva knullandet agera sexualpolitiskt” och jag ångrar att jag inte lyssnade mer uppmärksamt, för man blir ju ganska nyfiken. Jag har en kompis som har ett ex som ville att de skulle ligga bredvid varandra när de hade sex för att inte skapa eller upprätthålla några maktstrukturer. Jag tror och hoppas att det inte var det som menades, för i så fall väljer jag nog andra forum för min sexualpolitiska kamp. Andra meningar som vi kan rycka ur sitt sammanhang är ”trampa på ankbajs i högklackat är min nya fetisch” och ”kan man över huvud taget prata om fiskar som pedofiler?”.

Den sista meningen var bara en del i en lång diskussion om fiskars sexualliv och huruvida mansfiskar egentligen tänder på kvinnofiskar eller rom. Vad tänker de? Vad får dem att simma efter honan för att senare spruta mjölke på rommen hon lägger? Är de helt ointresserade av honan och vill bara åt rommen, får de någon njutning av det hela eller bara ett slags fysiskt/kemiskt tvång? Är det friktionsprincipen hos däggdjuren som ligger till grund för sexuell njutning som vi känner den, eller kan en fisk känna något liknande? För att inte tala om maneter – hur står det till med deras centrala nervsystem, hur blir de om man steker dem, känns deras andningsproblem i luft som våra i vatten? Vår okunskap är fortfarande pinsamt uppenbar. Men det var en helt njutbar kväll, och alla scenframträdanden fick mig att längta till estraden. En vacker dag hoppar jag upp där igen, sträcker ut mig på en flygel med en fjäderboa eller en keps och framför något helt sjukt smäktande, för jag saknar mitt band och när jag var liten kallade jag badrumspallen för köksscenen.

3 svar till “>alternativ till min qx-rapport om queerqultfestivalen”

  1. >Jag tror envist på lustprincipen även bland firrar. Det killar till i killfisken när han ser tjejfisken, sean killar det ännu mer när hon simmar omkring och vickar på fenorna, och så kommer då till sist en massa tjusig rom. Men hur känner tjejfisken? Är det hans fenrörelser där också?

  2. >Din blogg är så sanslöst sympatisk! (se där, en ren glädje-alliteration blev det på köpet) Tack för det skulle jag säga i alla fall; jag sitter och läser med ett stort flin varje gång. Lysande 🙂

  3. >ab: Då är du lite på Trollets linje, hon påstod att killfirren simmar efter tjejfisken för att det luktar tjejfisk, och sedan hittar han ingen annanstans att spruta än på rommen. Detta motiverade hon med att fiskar, även om de är tjejfiskar, har så sträv och fjällig hud att den på närmare håll inte är särskilt inbjudande.jenny: Tack så hemskt mycket!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: